Fler vill äga skog

Att äga en bit skog kan verka lockande och intresset för att göra det har blivit högre de senaste åren. Faktiskt så vill även många som aldrig ägt skog göra det nu, men man kan behöva lite hjälp om man ska bli med skog.

skog Gammelskog

Det finns ett stort intresse för att äga skog i södra Sverige, skriver LV. Statistik visar nämligen att marknaden för skogsmark i området har stabiliserats de senaste åren. Genomsnittspriset ökade exempelvis från 2013 till 2014. Att ränteläget är lågt gör skogsmark ännu mer intressant som investeringsalternativ. Det är dock så att skog växer i samma takt, oavsett ränteläge, men investerar man i skog längs med kustbandet kan man räkna med att priset blir lägre. Detta beror på att skogen växer lite långsammare där.

Få hjälp med skogsköp

Att äga och investera i skog är inte helt lätt och det kan vara så att man behöver hjälp i vissa situationer. Då finns turligt nog företag som specialiserat sig på just skog och dessa kan man få hjälp av. Av dessa kan man även få hjälp när man vill sälja skog, för att göra en så bra affär som möjligt. Den som vill hitta ett företag som kan hjälpa till gör rätt i att fråga runt lite och kanske även googla runt. När man googlar kommer man förmodligen förr eller senare till ett företag som heter Vida och dem kan man läsa mer om här.

Många förstagångsköpare

Det kan kanske låta konstigt att man behöver hjälp när man ska köpa eller äga skog, men många av dem som gör detta är faktiskt förstagångsägare och då är det inte helt lätt. På DTs hemsida kan man läsa om att det är väldigt trendigt bland folk som inte ägt skog innan att köpa skog. Det man framförallt vill göra i den egna skogen är att jaga, fiska och gå på promenader.