Många vill skona naturen och leva hållbart, med självförsörjning och kunskaper om flora och fauna. Det är inte minst väldigt viktigt ifall det skulle bli en nationell kris och samhällets funktioner skulle slås ut.
Ja, vad är bra att kunna om naturen för att kunna leva mer i samklang med den, och inte minst ifall det skulle bli en katastrof eller kris i Sverige som skulle tvinga oss att bli mer självständiga och självförsörjande? Överlevnadstaktik går det att lära sig och krislådor samt spritkök och vevradio går det att inhandla på criseq.se.
Överlevnadstips ute i vildmarken
Det är alltid bra att ha lite överlevnadstips att använda sig av när du är ute i naturen, inte minst om du är ute på en tur och behöver övernatta i skog och mark.
Ska du bygga en koja, gör det runt trädet så håller du värmen längre. Det blir också en bra stomme som skapar stadga. Fläta in med ris, helst från gran. Andra material som är bra att täta med ytterligare är björknäver, mossor och lavar, samt naturligtvis snö vintertid – Expressen
Några hälsofördelar med att vara ute mycket utomhus är också att den friska luften ger energi och kraft, vattnet är rent och syresatt i sjöar, bäckar och andra vattendrag från is och källor, vilda växter och vilda djur innehåller mer näring är domesticerade. I naturen får man mer utrymme och slipper leva instängd och man rör på sig, naturligt för att det är nödvändigt. Mer om det här.
På SVT skrivs det om hur jordens naturresurser blir mer och mer utarmade för varje år, men att loppet inte är helt kört ännu. Det är nämligen så att globala utsläpp ökar inte just nu i världen, de tycks ha stabiliserats. Men det finns mycket kvar att göra för att ge jordens ekosystem en chans, inte minst genom att rädda bin och andra pollinatörer.