Snöskoter i fjällen

Att åka skoter i fjällen är väldigt populärt och det är många som har detta som ett stort fritidsintresse. Det finns en hel del arrangörer som kan anordna fina skoterturer till ett bra pris och på så sätt kan alla njuta av snöskoterns härliga fördelar.

627826-snowmobile

På dt.se kan man läsa att man snart drar igång något som går under namnet Skoter-tv. I vinter går en av DTs journalister ut med en kameraman för att hänga med skoterfolk i hela länet. Det kommer bland annat göras inslag om förgasare, om coola tricks från skotrarnas extremåkare och filmer om skoteråkning bland vackra fjällvyer. Dessutom ska man försöka samla in massor av tittar-filmer. Filmerna kan handla om allt från ett galet hopp, till snabb körning eller körning i härlig pudersnö. Varför man dragit igång satsningen på Skoter-tv är för att skotern fängslar väldigt många människor och för att skotern är populär i Dalarna.

Fota fint under turen

Att snöskotrar är häftiga fordon som fascinerar många märks tydligt på hur många som faktiskt vill åka på skotertur när de är i fjällen. Det finns arrangörer som gör det möjligt att åka skoter i Sälen och på en mängd andra platser norr över. Den som åker på en skotertur i det fantastiska fjället vill förmodligen ta en massa fina bilder för att spara de härliga minnena. I Allehanda kan man läsa om en skoterentusiasts bästa knep för att ta fina bilder under skoterturen och några av de tips som hon ger är:

  • Att dra nytta av ljuset.
  • Att använda långa vinklar.
  • Att åka i soluppgång eller solnedgång.
  • Att undvika direkt solljus.
  • Att använda molnen som en snygg inramning.

Spahotell med kvalitet

Den som är på skotertur i fjällen vill förmodligen även ha någonstans att övernatta efter en härlig dag ute. I Dagens Nyheter kan man läsa att det finns många spahotell i fjällen som är väldigt bra. När DN testade sex olika fjällhotell med spaanläggningar kunde man dela ut femmor till två utav hotellen och dessa var Fjällnäs fjällhotell och Copperhill mountain lodge.