Tips på presenter till pojkvännen som älskar naturen

Är din pojkvän en friluftsmänniska? Är vildmarken hans rätta element? Lägger sig ett lugn över hans ansikte då civilisationen långsamt försvinner mellan träden? Då har vi några perfekta förslag på presenter och upplevelser som ni båda kan få glädje av.

Nyckeln till varje lyckad utflykt är att ha allt man behöver med sig. Det säger väl sig självt – kan man tycka. Men det är lätt att man, i sin iver, glömmer även de mest grundläggande sakerna. Och man vill inte befinna sig mitt-i-ingenstans då man märker att man glömt gasolköket, eller att man inte packat tillräckligt många par strumpor. Förbered er redan nu genom ett besök på https://fyndiq.se/campaign/presenttips-till-pojkvannen/.

Sveriges natur är fantastisk

Man behöver inte lämna landet för att få ta del av storslagna naturscener. Här är tre svenska pärlor som helt klart är värda ett besök:

  • Mer än bara extremsport. Kebnekaise har länge varit ett självklart resmål för svenska klätterentusiaster. Men man behöver inte vara någon våghals för att njuta av Tarfaladalen, som är belägen öster om Kebnekaises bergsrygg. Naturen beskrivs som frisk, karg och brutalt vacker. Och är man inte frusen av sig kan man kanske våga sig på ett dopp i den kristallklara sjön Tarfalajaure. Eller bara supa in stämningen under Storglaciärens väldiga ismassor.

 

  • En kunglig vandring. Att fjällvandra längs Kungsleden ger en gripande inblick i den svenska floran och faunan. Den 425 kilometer långa vandringsleden sträcker sig från Abisko till Hemavan. Och kantas till stor del av övernattningsstugor – för den tältningsskygge.

 

  • Högt och lågt. Om man istället vill röra sig längs lite varmare breddgrader kan man besöka nationalparken Söderåsen i Skåne. Där kan man vandra fritt genom de djupa gröna skogarna. Slänga stenar i den 90 meter djupa ravinen Skäralid. Och om tanken på att bestiga Sveriges högsta punkt kändes för avskräckande kan man istället nöja sig med att ta sig upp på Skånes högsta punkt – ett mer överkomligt mål som bara befinner sig 212 meter över havsytan.

Allemansrätten gör att man kan röra sig förhållandevis fritt i skog och mark. Men det är viktigt att hålla reda på vilka regler som gäller. Därför kan vi rekommendera att man besöker Naturvårdverkets hemsida innan man planerar sin resa. Med det sagt önskar vi dig och din käresta många fantastiska naturupplevelser tillsammans.